Bizonyára sokan azt gondolják, hogy a celebeknek pénzügyi tanácsadók tucatjai segítenek vagyonuk menedzselésében. Whitney Houstonnak azonban vagy nem volt tanácsadója, vagy nem a legjobbat választotta, mindenesetre az énekesnő nem rendelkezett saját életbiztosítással, mindössze apja életbiztosítása után örökölt egymillió dollárt.

 

Whitney Houston jelentős összeget kölcsönzött édesapjának a New Jersey-i családi ház megvásárlására, aki cserébe egymillió dollár értékű életbiztosítást kötött, melynek kedvezményezettjeként lányát jelölte meg.

 

Mikor Whitney Houston édesapja 2003-ben meghalt, aki után az énekesnő megkapta a biztosítási összeget, mostohaanyja beperelte, mondván, az összeg az apja házán lévő jelzálog kifizetését szolgálta volna, melynek Whitney nem tett eleget.

 

Az énekesnő nem csak, hogy nem volt hajlandó kifizetni a jelzálogot, de szintén beperelte mostohaanyját, azt követelve tőle, hogy fizesse meg az 1,6 millió dolláros hitel- és kamattartozást apja háza után. A mostohaanya a pert elvesztette, amely ellen fellebbezni sem lehet, így ő hamarosan elveszítheti otthonát.

 

A díva és mostohaanyja közötti pereskedés természetesen elkerülhető lett volna, amennyiben az édesapa rendelkezett volna végrendelettel, amely részletezte volna meglévő vagyona feletti akaratát. Az életbiztosítás szintén a vagyontervezés része, ahol a kedvezményezettet úgy érdemes megjelölni, hogy az összhangban legyen az egyéb vagyontárgyak örököseinek megjelölésével.

 

Habár az énekesnő végrendeletének részletei egyelőre nem ismertek, feltételezések szerint egyetlen lánya, a 18 esztendős Bobbi Kristina Brown örököl majd mindent. A többszörös Grammy díjas énekesnő vagyoni helyzete egyelőre ismeretlen, de lánya a dalok után minden bizonnyal jelentős összegű jogdíjra számíthat.